- 1/4 hlávky bílého zelí
- 2 mrkve
- 1 svazek ředkviček
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 bílý jogurt
- Sůl, pepř
Zelí a ředkvičky nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo. Zeleninu dáme do mísy, pokapeme olejem a důkladně promícháme, nejlépe rukama.
Do misky dáme jogurt, přidáme sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti. Zamícháme a nalijeme na zeleninu. Znovu promícháme, zelenina by neměla v zálivce plavat.
Salát je nejlepší nechat uležet, ale dá se jíst i hned. Perfektní je jako lehká večeře s čerstvým pečivem nebo jako salát k hlavnímu jídlu.
- Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jidelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.