- 200 g kuřecích prsíček bez kůže
- 40 g hladké mouky
- ½ vejce
- 15 g másla
- Sekaná petrželka
- Sůl
Omytá kuřecí prsa umeleme, přidáme vejce, sůl, polovinu dávky mouky a nasekanou petrželku. Dobře promícháme a vytvoříme dva oválné řízky, které po obou stranách nasucho opečeme, podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka. Hotové řízky vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve studené vodě a provaříme. Přidáme máslo a podle chuti dosolíme. Maso vrátíme zpět a necháme prohřát. Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
1 porce = 26 g bílkovin, 10 g tuku, 15 g sacharidů, 0,7 g vlákniny
Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky
Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.