- 200 g kuřecích řízků (2 plátky)
- 100 g bílého netučného jogurtu
- 1 lžíce rajského protlaku
- Mletá sladká paprika
- 1 lžička Solamylu
- Bazalka
- Citronová šťáva
- Yzop
- Sůl
Do misky dáme jogurt, rajský protlak, citronovou šťávu, mletou sladkou papriku, Solamyl, najemno nakrájenou bazalku, špetku yzopu, sůl a vše promícháme. Kuřecí řízky potřeme připravenou směsí z obou stran a položíme je do pekáče. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Pečeme, dokud není maso měkké, asi 30 – 35 minut.
Játra jsou chemickou laboratoří těla
Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.