- Kuřecí závitek:
- 310 g kuřecího steaku
- 60 g anglické slaniny
- 30 g hladké mouky
- olej
- sůl, pepř
- Špenát:
- 140 g listového špenátu
- 60 g sýru eidam
- Mléko
- Smetana
- Cibule
- Olej
- Máslo
- Sůl, česnek
- Bulgur:
- 280 g bulguru
- Cibule
- Olej
- sůl
Kuřecí steak omyjeme, osolíme a opepříme. Rozprostřeme na něj anglickou slaninu a zabalíme. Zprudka opečeme na oleji a vložíme do trouby dopéct.
Listový špenát omyjeme a překrájíme na menší kousky. Cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme česnek nakrájený na plátky, připravený listový špenát a mírně podusíme. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamelovou omáčku a vlijeme ji do špenátu. Přidáme strouhaný sýr, smetanu a dochutíme.
Cibuli osmahneme dozlatova. Bulgur propereme, zalijeme vodou a osolíme. Do hrnce vložíme osmaženou cibuli a povaříme do měkka.
Přečtěte si také: Poradna pro ty, kteří se chtějí dobře vyspat na ordinace.cz