- 200 g mletého vepřového masa (krkovička, plec)
- 1 menší cibule
- 1 vejce
- 300 g hlávkového zelí
- 1 lžička másla
- 1 lžička hladké mouky
- Mletý pepř
- Ocet
- Majoránka
- Špetka cukru
- Sůl
- Olej na pečení
Nadrobno nakrájenou cibuli vmícháme do mletého masa, přidáme vejce, koření, osolíme a promícháme. Z hmoty tvoříme malé kuličky, které ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji. Podlijeme je trochou vody a podusíme doměkka. Vyjmeme je a na uvolněné pánvi podusíme na kostičky nakrájené zelí. Zahustíme máslem utřeným s moukou, dochutíme octem a cukrem a krátce povaříme. Přidáme masové kuličky a prohřejeme je. Podáváme s vařenými bramborami.
Obdobným způsobem můžeme připravit masové kuličky v podušené mrkvi nebo v mrkvi s hráškem.
Kvalitní jídelníček
Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.