- 240g hovězího masa
- 80g králičího masa
- 1 vejce
- 20g mrkve
- 20g oleje
- Sůl
- Pikantní hořčice
Z hovězího masa připravíme plát, který naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.
Králičí maso umeleme, osolíme, přidáme vejce a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Vše důkladně promícháme a vaječnou hmotu rozetřeme po hovězím plátu.
Roládu zabalíme, převážeme a na sucho opečeme. Pak podlijeme horkou vodou, osolíme, přidáme olej a udusíme pod pokličkou do měkka.
Žlučník nikdy nespí
Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.
Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.