- 1 200 g kuřete
- 500 g bílého netučného jogurtu
- 30 g oleje
- Drcený kmín
- Šafrán
- Lístky čerstvé máty peprné
- Citrónová šťáva
- Sůl
Kuře naporcujeme a zalijeme marinádou, kterou připravíme z jogurtu, oleje, nakrájených lístků máty, drceného kmínu, špetky šafránu. Lžičky citrónové šťávy a soli. Kuře necháme asi 5 hodin marinovat za občasného obracení. Pak kuře vložíme do pekáče i s marinádou, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení kuře poléváme šťávou. Pokud se vypéká, můžeme podlít trochou vody.
Játra jsou chemickou laboratoří těla
Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.