- 130g mrkve
- 75g jáhel + 375ml vody
- 50g červené čočky + 250ml vody
- 60g cibule (dle snášenlivosti)
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1 rovná lžička sójové omáčky Tamari
- 1 rovná lžička koření Horalka
- 1 rovná lžička estragonu
- 1/2 lžičky saturejky
- 1/2 lžičky oregana
- mořská sůl
Jáhly 3x spaříme a uvaříme se solí a kořením Horalka do měkka a též na husto.
Mrkev vcelku uvaříme samostatně. Čočku propláchneme a uvaříme ve vodě bez soli do měkka a tak dlouho, až se voda vydusí.
Jemně pokrájenou cibuli spaříme. Uvařenou mrkev rozetřeme na prkénku nožem. Vše pak spojíme a rozmixujeme s přídavkem ostatního koření a oleje do konzistence pomazánky.
Mažeme na pečivo a podáváme s čerstvou zeleninou.
Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky
Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.