- 100 g nudlí harusame nebo jiných "skleněných" nudlí (mohou, ale nemusí být vždy rýžové)
- 5 g sušených mořských řas wakame
- ledový salát
- 10 až 15 cherry rajčátek
- sterilovanou kukuřici
- salátová okurka
- Na japonský dresink:
- 50 ml japonské sójové omáčky
- 50 ml rýžového octa na sushi
- 100 ml rostlinného oleje
- sezamový olej
Nejprve si uvaříme nudle podle návodu. Scedíme je a necháme okapat. Mořské řasy (polévkovou lžíci) zalijeme studenou vodou. Pokrájíme ledový salát, cherry rajčata a salátovou okurku. Když jsou řasy rozvinuté, pečlivě z nich vymačkáme vodu. Všechny suroviny dáme do misky. Dresink připravíme tak, že smícháme sojovou omáčku, ocet, olej a přidáme sezamový olej. Opět pečlivě promícháme. Dresink nalijeme na salát a podáváme.
Co bude dnes dobrého
Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.