- 100 g fenyklového kořenu
- 10 g olivového oleje
- 150 g pomerančů
- 150 g banánů
- Citronová šťáva
- Sůl
Očištěný fenyklový kořen nakrájíme na kolečka, vložíme do mísy, přidáme oloupané a nakrájené pomeranče a banány, přichutíme olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.
Žlučník nikdy nespí
Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.
Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.