- 3 vejce
- 1 svazek ředkviček
- 1 svazek jarní cibulky
- 200 g polníčku
- Zálivka:
- 6 lžic panenského olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 100 ml domácího zeleninového vývaru
- 1 lžička bílého vinného octa
- mořská sůl a drcený pepř
- případně kapka medu
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na plátky. Z omytých ředkviček nakrájíme měsíčky, cibulky (kromě jedné) najemno nasekáme. Všechnu zeleninu lehce promícháme v míse a dáme do lednice.
Na zálivku metlou rozšleháme olej s hořčicí. Přilijeme studený vývar, ocet a dochutíme pepřem a solí. Podle chuti můžeme přidat trochu medu. Zeleninu rozdělíme na talířky, přidáme plátky vajec a přelijeme vše zálivkou. Salát ozdobíme odloženou jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.
Přečtěte si také: Pokožku proti slunci chraňte zvenku i zevnitř