- 100 g nízkotučného jogurtu
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 150 g mrkve
- Citrónová šťáva
- Sůl
Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, zakapeme citrónovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom vmícháme jogurt, tvaroh a podle chutí osolíme.
Žlučník nikdy nespí
Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.
Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.