- 500 ml vody
- 40 g hovězího masa
- 30 g rajského protlaku
- 20 g hladké mouky
- 10 g másla
- 10 g cukru
- 20 g rýže
- Sůl
- Citronová šťáva
Omyté hovězí maso vložíme do vody, osolíme a vaříme doměkka. Hotový vývar přecedíme, zahustíme moukou nasucho opraženou na teflonové pánvi, rozmíchanou ve studené vodě, přidáme rajský protlak. Dobře povaříme. Do uvařené polévky vložíme předem uvařenou rýži. Dochutíme cukrem, popřípadě citronovou šťávou. Zjemníme máslem a podle chuti dosolíme. Místo rýže můžeme použít kapání.
Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky
Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.