- 500 g vodního melounu
- 6 lžiček moučkového cukru
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- ovoce na ozdobení
Z chemicky neošetřeného a důkladně omytého citrónu nastrouháme čerstvou kůru, kterou smícháme s moučkovým cukrem, zalijeme 120 ml teplé vody. Obsah hrnce přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí, necháme vychladnout.
Překrojený meloun zbavíme jadérek, dužinu nakrájíme na větší kousky a rozmixujeme.
Zchladlý cukrový sirup smícháme s melounovým pyré a nejméně na hodinu dáme do lednice. Poté směs přendáme do nádoby vhodné na mražení a necháme mrazit tak 4 hodiny, každou půlhodinu směs přešleháme metličkou nebo vidličkou, aby se rozbily krystalky ledu.
Sorbet servírujeme ozdobený kousky melounu nebo jiného sezónního ovoce.
Přečtěte si také:
Když dítě nechce spát
na Ordinace.cz