- Kuřecí kroketa:
- kuřecí steak 320 g
- hladká mouka 160 g
- strouhanka 160 g
- hermelín 80 g
- mléko 80 ml
- 3 vejce
- 1rohlík
- sůl, muškátový květ
- olej 200 ml
- Brambory a zelenina:
- brambory 1000 g
- máslo 60 g
- květák 40 g
- brokolice 40 g
- mrkev 40 g
- žlutá paprika 40 g
- zelené fazolky 40 g
- červená paprika 40 g
- zelená paprika 40 g
- petrželová nať
- sůl, kmín
Kuřecí steaky pomeleme, osolíme, přidáme žloutky, rohlík namočený v mléce, muškátový květ a vypracujeme těsto. Ze vzniklého těsta tvoříme krokety. Do každé z nich zabalíme špalíček hermelínu a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Kroketu usmažíme ve fritovacím oleji.
Oloupané a překrojené brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem. Poté scedíme, posypeme petrželkou a přidáme trochu másla. Zeleninovou směs připravíme z očištěné a nakrájené zeleniny a povaříme.
Přečtěte si také: Plísně na potravinách mohou poškodit ledviny a způsobit rakovinu na ordinace.cz