- 200 g hlívy ústřičné
- 1 hrnek kulatozrnné rýže
- 1 cibule
- 1 dl bílého vína
- ½ l kuřecího vývaru
- 100 g parmazánu
- sůl
- pepř
- máslo
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme asi 1 minutu, zalijeme vínem a mícháme do té doby, dokud se víno nevstřebá do rýže. Pak přidáváme postupně všechen vývar a mícháme, dokud nebude rýže uvařená „na skus“.
Mezitím nakrájíme hlívu na proužky a podusíme ji na másle. Dochutíme solí a pepřem.
Hlívu ústřičnou smícháme s připravenou rýží, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Přečtěte si také:
Hlíva ústřičná posiluje imunitu
na Ordinace.cz
- Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.