• 150 g dušeného filé z tresky
  • 30 g celeru
  • 30 g jablka
  • 40 g mrkve
  • 20 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 100 ml nízkotučného mléka
  • Zelená petrželka
  • Sůl
  • Citrónová šťáva

Do rozehřátého másla vsypeme mouku, zahřejeme a zalijeme studeným mlékem. Za stálého míchání uvaříme hladkou kaši, kterou dobře provaříme a dochutíme solí. Po vychladnutí vmícháme uvařené umleté filé, přidáme strouhaný oloupaný omytý celer, mrkev, jablko a dobře rozmícháme, přidáme sekanou petrželku, dochutíme citrónovou šťávou, podle chutí dosolíme.

 

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.