- 150 g dušeného filé z tresky
- 30 g celeru
- 30 g jablka
- 40 g mrkve
- 20 g másla
- 20 g hladké mouky
- 100 ml nízkotučného mléka
- Zelená petrželka
- Sůl
- Citrónová šťáva
Do rozehřátého másla vsypeme mouku, zahřejeme a zalijeme studeným mlékem. Za stálého míchání uvaříme hladkou kaši, kterou dobře provaříme a dochutíme solí. Po vychladnutí vmícháme uvařené umleté filé, přidáme strouhaný oloupaný omytý celer, mrkev, jablko a dobře rozmícháme, přidáme sekanou petrželku, dochutíme citrónovou šťávou, podle chutí dosolíme.
Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky
Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.