- 5 vajec uvařených natvrdo
- 5 lžic zakysané smetany Rama Cremefine
- 2 lžíce hořčice
- 200 g pečeného rybího masa (třeba filety)
- Pažitku
- Citrónovou šťávu
- Sůl
- Sterilovanou okurku
- Špetku cukru
Vejce oloupeme, rozkrojíme na půl a vyjmeme žloutky. Žloutky rozmačkáme vidličkou, polovinu smícháme se dvěma lžícemi smetany, pažitkou, 1 lžící hořčice a pečeným rybím masem (bez kostí), osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Vzniklou směsí naplníme půlky vajec a vyrovnáme na mísu.
Druhou polovinu rozmačkaných žloutků smícháme se zbytkem smetany a hořčice, osolíme, ochutíme citrónem, můžeme i mírně přisladit. Přimícháme nadrobno nasekanou okurku a vzniklou omáčkou přelijeme plněné vejce na míse. Na ozdobení můžeme použít čerstvou zeleninu, podáváme vychlazené s pečivem.