- 400 g hlívy ústřičné
- 400 g brambor
- 1 červená paprika
- 1 střední cibule
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička kmínu , sůl, pepř
- 200 g zakysané smetany
- tmavý chléb (4x 30 g)
Hlívu ústřičnou omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky a orestujeme ji společně s nasekanou cibulkou na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a papriku, zasypeme sladkou paprikou a kmínem. Poté podlijeme 1,5 l vody nebo zeleninovým vývarem a vaříme doměkka, asi tak 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a ozdobíme zakysanou smetanou. Podáváme s tmavým chlebem.
- Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.