- 300g červené řepy
- 200g kyselejších jablek
- Sůl
- Bílý jogurt
- 20g oleje
- Cukr
Červenou řepu okrájíme, uvaříme a jemně nastrouháme.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubo. Smícháme s připravenou červenou řepou, mírně osolíme a doplníme jogurt a olej.
Salát promícháme, necháme uležet asi čtyři hodiny v chladu.
Podle chuti případně přisladíme.
Žlučník nikdy nespí
Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.
Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.