- 1/4 červeného zelí
- 1/2 ledového salátu
- 2 mrkve
- jarní cibulka
- vlašské ořechy
- 2 hrušky
- Marináda:
- 5 lžic pomerančové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce bílého balzamikového octa
- sůl, pepř
Červené zelí a salát očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Všechny přísady dáme do mísy a promícháme.
Marinádu připravíme smícháním pomerančové šťávy, oleje, hořčice a octa. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Nalijeme na salát, promícháme a přidáme nasekané ořechy. Salát necháme odležet a podáváme.
Přečtěte si také:
Hypoglykémie – nízká hladina krevního cukru
na Ordinace.cz