• 200 g kuřecího masa
  • 20 g oleje
  • 30 g cibule
  • Vegeta koření
  • Rozmarýn

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Na oleji v teflonové pánvi zpěníme dorůžova cibuli, přidáme kuřecí maso a opečeme, mírně okořeníme vegetou, přidáme špetku rozmarýnu, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme tolik, abychom měli asi 2 dcl šťávy. Špagety rozlámeme na tři části a uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme a propláchneme v horké vodě. K měkkému kuřecímu masu přidáme uvařené špagety a promícháme.

 

Žlučník nikdy nespí

Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.

Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.