- 1 balení lasagne
- 200 g kuřecích prsou
- 300 g špenátu
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 50 g máslo
- 250 ml mléka
- 50 g celozrnná mouka
- 30 % eidam
Lasagne si předvaříme podle návodu, scedíme je a pořádně je propláchneme pod studenou vodou.
Bešamelovou omáčku připravte tak, že z másla a mouky udělejte světlou jíšku, zalijte mlékem a vařte do zhoustnutí. Pokud by omáčka zhoustla moc, přidejte mléko. Dochuťte solí, pepřem.
Špenát krátce poduste, osolte, opepřete a přidejte česnek. Chvíli povařte.
Kuřecí maso nakrájejte na drobné nudličky, ochuťte solí a pepřem a orestujte dozlatova.
Jednotlivé lasagne skládáme do zapékací mísy, prokládáme je špenátem, kousky kuřecího masa a bešamelem. Vždy končíme bešamelem, který posypeme strouhaným sýrem. Špenátové lasagne zapékejte v troubě cca půl hodiny.
Přečtěte si také Přibývá diabetiků ohrožených slepotou na ordinace.cz.