- 150 g hladké mouky
- 100 g celozrnné pšeničné mouky
- 150 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného droždí
- Sůl
- Tuk na vymazání formy
- Trocha oleje na potření těsta
- Špenátová náplň:
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g čerstvého špenátu
- 50 g tvrdého sýra (nejlépe parmazánu)
- Mletý pepř
- Majoránka
- Sůl
- 2 natvrdo uvařená vejce
Všechny suroviny na těsto smícháme a necháme dvě hodiny v přikryté míse odpočívat. Potom těsto tence vyválíme, vykrojíme čtyři kola tak, aby u formy o průměru 23 cm pokryla i stěny. Vložíme do tukem vymazané formy, potřeme olejem a na plát položíme druhé těsto. Pokryjeme náplní, lžící vyhloubíme otvory a vložíme do nich buď celá nebo na poloviny překrojená vejce. Překryjeme zbylými pláty těsta (třetí opět potřeme olejem) a pečlivě spojíme okraje. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Koláč chutná teplý i studený.
Kvalitní jídelníček
Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.