- 600 g tresky
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 snítka čerstvé petrželky
- 1 snítka čerstvého kerblíku - pokud neseženete čerstvý, můžete použít sušený
- 350 g rajčat
- 300 g cukety
- 6 lžic másla
- 1a 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 3 plátky citrónu
Omytou a osušenou tresku pokapejte citronovou šťávou a nechte stát 10 minut.
Omytou neoloupanou cuketu a omytá rajčata nakrájejte na plátky.
Zapékací mísu vymažte máslem a naskládejte do ní rajčata a cuketu, osolte, opepřete.
Zbytek másla promíchejte s nasekanou pažitkou, kerblíkem a troškou soli. Do ryby udělejte nožem zářezy a potřete důkladně máslem s bylinkami.
Rybu položte na zeleninu, přikryjte a dejte péct do trouby na 40 minut. Před dopečením odkryjte, aby ryba získala propečenou „kůrku“. Podávejte s bramborem.
Přečtěte si také: Pracovní výkon zvedne správné jídlo a pití
Kvalitní jídelníček
Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.