- 500 g netučného tvarohu
- 250 g gervais
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce mleté želatiny
- šálek teplého mléka
- piškoty
- čerstvé jahody
Želatinu nechéme nabobtnat dle návodu.
Jahody opereme a nakrájíme na plátky.
Tvaroh,gervais a cukr našleháme do krému. Želatinu zahřejeme do rozpuštění, nevaříme. Do želatiny nalijeme teplé mléko a tuto směs nalijeme do krému.
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a na dno naskládáme piškoty. Na ně dáme vrstvu krému a na ni jahody. Znovu dáme krém a ozdobíme jahodami.
Dáme ztuhnout do lednice.
Samotný vápník nestačí
Vápník hraje klíčovou roli v prevenci proti vzniku zloděje kostí neboli osteoporózy. Rozhodně bychom ale neměli zanedbávat příjem dalších „zázračných“ prvků, mezi něž patří vitamín D, hořčík, zinek a třeba vitamín K.