- 1 mrkev
- 2 cibule
- 400g vepřové plece s kůží
- sůl
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 bobkový list
- 200 ml sladkého piva
- 1 lžička škrobové moučky
Troubu předehřejeme na 160 stupňů (horkovzdušnou na 140).
Omyjte a očistěte mrkev, oloupejte cibuli. Obojí nakrájejte na větší kostky a orestujte v zapékací míse nebo pekáčku.
Maso opláchněte, osušte a kůži nařežte do mřížky. Osolte, opepřete a kůží dolů položte na opékající zeleninu. Posypte kmínem a přidejte bobkový list.
Podlijte pivem a vložte do trouby na druhý stupeň odspoda a pečte 30 minut. Pak maso otočte a ještě 10 minut shora grilujte, aby se utvořila křupavá kůrčička.
Pečeni vyjměte z pekáče a omáčku zahustěte škrobovou moučkou.
Kvalitní jídelníček
Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.