- 4 vepřové kotlety po 150 g
- 100g mozzarelly
- bazalkové pesto
- Na potření:
- 3 lžíce oleje
- 1/4 lžičky bazalky
- 1/4 lžičky mletého pepře
Láhev dobrého italského vína, k němu delikatesní vepřové plátky plněné mozzarellou, okořeněné typickým italským kořením a doplněné bazalkovým pestem – italské léto právě začíná. Nechte se inspitovat!
Olej smícháme s kořením. Do mírně naklepaných kotlet vložíme plátek mozzarelly, uzavřeme jehlami na závitky nebo párátky a potřeme ze všech stran okořeněným olejem.
Grilujeme z každé strany asi 4 minuty za dalšího potírání olejem a otočení masa.
Hotové kotlety na talíři ozdobíme bazalkovým pestem.
- Pro změnu vzniklou kapsu naplníme plátkem tvrdého sýra či sýrem s modrou plísní.
- Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.