- 2 menší kotlety (200 g)
- 50 g cibule
- 50 g sladkokyselé okurky
- 10 g hladké mouky
- 100 g sterilované míchané zeleniny
- 10 g oleje
- ½ dl bílého netučného jogurtu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička octa
- Mletý pepř
- Sůl
Ostrým nožem zbavíme kotlety tuku, naklepeme, potřeme solí, pepřem, mletou paprikou a opečeme v teflonové pánvi z obou stran. Pak mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Kotlety vyjmeme a uchováme v teple. Cibuli nakrájíme na kolečka, okapané okurky nakrájíme na plátky. Šťávu po kotletách vysmahneme, přidáme cibuli, osmažíme ji, přidáme okurky a krátce podusíme. Poprášíme moukou, osmahneme, za stálého míchání zředíme studenou vodou a provaříme. Jogurt smícháme se sterilovanou zeleninou, vmícháme do omáčky a prohřejeme. Podle chuti omáčku dochutíme octem, pepřem a solí. Na talíři kotlety přelijeme kyselou omáčkou.
Hubněte zdravě
Abyste snižovali svoji váhu postupně a neohrozili své zdraví, snižte svj kalorický příjem. Ideální shazování váhy je do jednoho kilogramu za týden.