- 200 g libového vepřového masa
- 100 g rajčat
- 2 lžíce oleje
- kyselý pomeranč
- čerstvý kopr
- sůl
Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, zakapeme pomerančovou šťávou, olejem a necháme 1 hodinu marinovat. Rajčata nakrájíme na silnější plátky. Na špejli střídavě napichujeme maso a rajčata a vše nasucho grilujeme doměkka. Pak sejmeme ražniči ze špejle, dáme do misky, posypeme najemno nakrájeným koprem a promícháme.
Žlučník nikdy nespí
Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.
Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.