- 200 g hovězí kýty (2 plátky)
- 20 g oleje
- 10 g hladké mouky
- 100 g cibule
- 100 g nízkotučného jogurtu
- 1 lžička rybízové marmelády
- Sůl
Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme a opečeme z obou stran na oleji, pak maso vyjmeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na zbylém oleji dorůžova. Vložíme zpět maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a povaříme. Na talíři maso ozdobíme lžičkou jogurtu a špetkou rybízové marmelády.
Játra jsou chemickou laboratoří těla
Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.