- 1 slepice (1 kg)
- 30 g oleje
- 200 ml mléka
- 200 g kořenové želeniny
- 50 g cibule
- 200 g bílého netučného jogurtu
- 30 g hladké mouky
- Zelená petrželka
- Muškátový květen
- Sůl
Slepici uvaříme doměkka v osolené vodě. Stáhneme kůži a obereme maso. Vývar scedíme, necháme vychladnout a sebereme tuk. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme a vaříme doměkka. Když je zelenina měkká, necháme šťávu mírně vyvařit, zředíme ji mlékem, přidáme muškátový květ, najemno nakrájenou zelenou petrželku, uvařené maso a vše prohřejeme. Nakonec vmícháme bílý jogurt.
Játra jsou chemickou laboratoří těla
Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.