• 1 slepice (1 kg)
  • 30 g oleje
  • 200 ml mléka
  • 200 g kořenové želeniny
  • 50 g cibule
  • 200 g bílého netučného jogurtu
  • 30 g hladké mouky
  • Zelená petrželka
  • Muškátový květen
  • Sůl

Slepici uvaříme doměkka v osolené vodě. Stáhneme kůži a obereme maso. Vývar scedíme, necháme vychladnout a sebereme tuk. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem ze slepice, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme a vaříme doměkka. Když je zelenina měkká, necháme šťávu mírně vyvařit, zředíme ji mlékem, přidáme muškátový květ, najemno nakrájenou zelenou petrželku, uvařené maso a vše prohřejeme. Nakonec vmícháme bílý jogurt.

 

 

Játra jsou chemickou laboratoří těla

Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.