- 350-400g zelených očištěných fazolek
- 40g jemných ovesných vloček
- 600ml vody na vločky
- 50g sušeného ovesného nápoje
- ½ lžičky umeocta
- 1 lžička panenského slunečnicového oleje
- Mořská sůl
Očištěné fazolky nakrájíme na kousky o velikosti 3-4 cm. Pak je uvaříme ve slané vodě úplně do měkka.
Zbylou vodu scedíme a doplníme studenou vodou do objemu 600 ml. Do této tekutiny přidáme jemné ovesné vločky a uvaříme ovesnou kaši, kterou za horka prolijeme přes cedník a propasírujeme přímo do fazolek.
Do máčky přidáme sušený ovesný nápoj, který mícháním rozpustíme a krátce povaříme.
Fazolky osolíme. Ochutíme sójovou omáčkou a okyselíme umeoctem a omastíme olejem. Dál nevaříme.
Podáváme s ovesnými plackami s mrkví.
Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky
Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.