- 3 čerstvá vejce
- 80 g krystalového cukru
- 200 ml šlehačky
- 2 polévkové lžíce japonského práškového zeleného čaje matcha
- 2 polévkové lžíce vroucí vody
Smícháme velkou lžíci krystalového cukru se dvěma lžícemi japonského zeleného čaje. Pak přidáme vroucí vodu a mícháme tak dlouho, až se vytvoří hustá kašička. Když se nám nedaří vše dobře rozmíchat, můžeme přidat ještě trochu vody. Do další mísy rozklepneme vejce a šleháme buď ručně, nebo mixérem. Postupně přidáme polovinu zbylého cukru a šleháme, dokud nevznikne hustá vaječná pěna. V další nádobě vyšleháme smetanu se zbylým cukrem. Kašičku z čaje opět mixérem smícháme s našlehanými vejci. Úplně nakonec lehce – ručně – vmícháme šlehačku. Necháme čtyři až pět hodin v mrazničce a podáváme.
Co bude dnes dobrého
Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.