- 4 sladká jablka
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 lžíce másla
Na pánvi si rozehřejeme máslo a orestujeme na něm ovesné vločky.
Předehřejeme troubu na 175 °C. Smícháme dohromady jablíčka nakrájená na malé kostičky, cukr, skořici a citronovou šťávu a směsí naplníme malé zapékací mističky.
Každou mističku na vrchu posypeme směsí z ovesných vloček, lehce malou lžičkou promícháme, aby se ovesné vločky dostaly i mezi jablíčka. Na vrch posypeme hnědým cukrem a dáme zapékat dokud povrch nezezlátne na cca 30–40 minut.
Přečtěte si také: Okénko odborníka na téma pneumokokové infekce na ordinace.cz
- fiktivní rubrika pro obrázkový slider na úvodní stránce