O Vánocích kalorie neřešíme. Přesto bychom si ale měli rozmyslet, než na štědrovečerní tabuli zařadíme smaženého kapra a babiččin bramborový salát. Ne kvůli kaloriím – jednou za rok si zahřešit můžeme. Díky odlehčené večeři vám ale nebude těžko a budete mít sílu na návštěvy na Boží hod a sv. Štěpána. Navíc nebudete muset stát hodinu u pánve – stačí dát do trouby a můžete se jít bavit s rodinou.
Pečený kapr s jarní cibulkou
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 4 filety kapra
- sůl
- 1 svazek jarní cibulky
- ½ lžičky mleté sladké papriky
- 500 g brambor
- 150 g sójové smetany
- 30 g rostlinného tuku
- rostlinný tuk na vymazání
Návod k přípravě:
Nejprve si připravíme ingredience. Kapra osolíme, brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na lupínky, jarní cibulky (naštěstí je už koupíte celoročně) očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Troubu předehřejeme na 220 °C. Do pekáče vymazaného rostlinným tukem vložíme polovinu cibule a poskládáme na ni vrstvu brambor. Osolíme a ochutíme trochou mleté papriky. Přidáme porce kapra a zalijeme smetanou. Posypeme zbývající jarní cibulkou a mletou papriku.
Pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut.
Přečtěte si také:
Desatero prevence vzniku diabetu
na Ordinace.cz