- 1/2 většího celeru
- 2 menší jablka
- 1/2 citronu
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 bílý jogurt (cca 200 ml)
- 4 lžičky zakysané smetany
Celer si očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Aby nám nastrouhaný celer nezhnědl, pokapeme ho šťávou z půlky citronu. K celeru ještě nastrouháme nebo podle libosti na kousky nakrájíme oloupaná jablka, která také zakapeme citronem.
Směs nastrouhaného celeru a jablek osolíme, přidáme lžičku cukru a promícháme. Nakonec vmícháme bílý jogurt se zakysanou smetanou a hotový celerový salát dáme odpočinout do chladu. Podáváme například s celozrnným tmavým pečivem nebo bagetkou.
Přečtěte si také:
Čtvrt milionu Čechů neví, že mají cukrovku
na Ordinace.cz