- 4 malé cukety
- 250 g brynzy
- 100 ml sladké smetany
- svazek pažitky
Cukety omyjeme, osušíme a seřízneme konce u stopky. Nakrájíme je podélně na tenké stejně silné plátky.
Rozpálíme si gril nebo grilovací pánev a osušené plátky z obou stran krátce opečeme. Stačí tak minutu po každé straně. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme brynzovou pomazánku. Brynzu vyšleháme se smetanou a zamícháme do ní většinu pokrájené pažitky.
Na kraj každého plátku navršíme pomocí lžíce kopeček brynzy a svineme do závitku. Konec cukety přichytíme párátkem a ze stran pomazánku obtiskneme ve zbylé pažitce.
Pokud nemáte brynzu rádi, připravte pomazánku z lučiny, změklého másla, soli, pepře a pažitky.
Přečtěte si také: Práce v kanceláři ničí svaly na ordinace.cz