- 50 g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 brambora
- 450 ml zeleninového vývaru
- 600 ml mléka
- 450 g čerstvého špenátu
- kůra z 1 citronu
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- zakysaná smetana
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme česnek a nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a necháme chvíli povařit, aby kousky brambory částečně změkly. Vlijeme mléko a přivedeme k varu. Poté vmícháme polovinu špenátu a kůru z citronu. Přiklopené vaříme 15 minut a rozmixujeme. Přidáme zbylý špenát (dodá polévce čerstvou zelenou barvu) a opět rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podáváme se zakysanou smetanou.
Přečtěte si také: Organismus velí: Odkyselit! na ordinace.cz