- 1 cibule
- 600 g červené řepy
- olej
- 1 lžička fenyklu
- 1 lžička anýzu
- sušený tymián
- voda
- 2 stroužky česneku
- špetka chilli
- sůl
- pár kapek jablečného nebo vinného octa
- zakysaná smetana
- petrželka a pažitka
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu. Společně orestujeme, zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka.
Rozmixujeme, dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.
Servírujeme se lžíci zakysané smetany a bylinkami.
Přečtěte si také: Ztloustli jste? Pryč s cukry. na ordinace.cz