- 1 balíček kysaného zelí
- 2 červená jablka
- 1 červená kapie
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- 1 - 2 lžíce olivového oleje
- 1 svazek jarní cibulky
- čerstvě namletý pepř
Kysané zelí vložíme do většího síta a necháme okapat. Poté jej překrájíme na menší kousky, dáme do mísy, promícháme s olejem, křenem a ochutíme pepřem.
Jablka zbavíme jádřinců, kapii očistíme a zbavíme semínek a obojí pokrájíme na menší kousky. Vmícháme do zelí. Pokud by byl salát příliš kyselý, můžeme ho dochutit trochou agávového sirupu.
Očistíme cibulku a pokrájíme ji na kolečka. Vmícháme do salátu a podáváme.
Přečtěte si také:
Kysané zelí podporuje naši obranyschopnost
na Ordinace.cz