- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 g mletého krůtího masa
- 1–2 lžičky chilli koření
- 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté sladké papriky
- 400 g konzervovaných drcených rajčat
- 250–300 ml vody
- 500 g uvařených barevných fazolí nebo sterilovaných
- 1 lžička třtinového cukru na dochucení
- sůl a mletý pepř
V hlubší pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme maso, chilli koření a kmín a opékáme ze všech stran tak, aby bylo maso stejnoměrně opečené a začalo se oddělovat. Posypeme mletou paprikou, promícháme a ihned zalijeme sterilovanými rajčaty a vodou. Osolíme, opepříme a dusíme na mírném plameni pod poklicí asi 20 minut.
Nakonec přidáme uvařené fazole a společně dusíme ještě dalších 10 minut, během dušení podle potřeby podlijeme trochou vody a dochutíme cukrem a solí.
Přečtěte si také: Zkuste se znovu naučit správně spát na ordinace.cz