Ekozemědělství a potraviny bez chemie můžeme chápat i ak, že jde o něco přirozeného, něco, co tu bylo odjakživa a našim předkům fungovalo. Jen jsme na to nějak pozapomněli a teď se k tomu složitou cestou navracíme a nazýváme to módně biopotraviny.
„V neposlední řadě je pro mě důvodem k e konzumaci biopotravin chuťový požitek. Ony opravdu chutnají lépe, opravdověji. Když si zvyknete na jogurt bez různých zahušťovadel a ochucovadel, tak vám ten tzv. normální přijde divný. Zelenina pěstovaná bez postřiků a umělých hnojiv chutná daleko výrazněji a živěji. I takové uměle neurychlené kuře chutná prostě jinak. Biosušenka je pamlsek. Po té běžné vám zůstává takový divný ocásek v puse,“ uvádí Mgr. Jana Urbanová.
Ve svém článku se zabývá rovněž tím, jak biopotraviny prospívají nejenom lidského organismus, nýbrž i životnímu prostředí. Nepomněla ani finanční hledisko, které spotřebitele od nákupu biopotravin obyčejně odrazují.